10
mei

Slaatje met radijs, feta en gegrilde paprika

Gepost door fauna

Het is nog geen zomer, maar de stevige kost verdwijnt toch stilaan uit de keuken om plaats te maken voor lichtere gerechten en frisse salades. Radijzen, kleine bronnetjes van frisheid, zijn nu volop in het seizoen en daarom lieten we ons inspireren tot het volgende recept.

Ingrediënten voor 4 personen

150 gr jonge bladspinazie
100 gr veldsla
1 paarse ui
1 busseltje radijzen
2 oranje paprika’s
200 gr fetakaas
2 el xeresazijn
1 el water
2 el extra virgine olijfolie
peper
zout

Bereiding

Was de spinazieblaadjes en de veldsla. Voeg samen en zwier droog. Snijd de paarse uien in fijne ringen en snij eveneens de radijsjes fijn. Snijd de fetakaas in blokjes.
Gril de paprika’s. Leg ze in de pit van je gasvuur en draai rond tot elke zijde zwartgeblakerd is. Indien je geen gasvuur hebt, leg de paprika’s onder de grill in je oven en volg dezelfde werkwijze. Verwijder het zwarte vel en snijd in reepjes.

Maak de vinaigrette. Meng hiervoor de xeresazijn, water en olijfolie en kruid met een beetje peper en zout.

Neem een grote kom en doe er de spinazie, sla, feta, paprika, radijsjes en uiringen bij. Kruid met wat peper en zout en overgiet met de vinaigrette. Meng alles voorzichtig, liefst met de hand zodat je geen blaadjes breekt.

Verdeel over vier borden en leg er nog schijfjes radijs, paprika en feta bovenop.

Reacties


Dikje
#1 by Dikje on 20 juni 2010 - 19:24

http://www.eetbaretuin.info/

Ik heb pas kruidensoep gemaakt met radijsjes erin. Dat beviel ook prima. Jou recept lijkt me ook lekker