07
jun

Artisjok met gepocheerd kwartelei, avruga en victoriabaars

Gepost door fauna

Juni is de eerste maand waarin artisjokken opnieuw in het seizoen zijn. Ik eet ze o zo graag, alleen een heel klein beetje jammer dat je er meer werk aan hebt dan de gemiddelde groente om ze echt smakelijk te bereiden.

Maar laat dat je niet tegenhouden om volgend recept eens uit te proberen!


Ingrediënten

4 artisjokken
4 kwarteleitjes
4 victoriabaarsfilets van 150 gr
1 eetlepel azijn
500 ml visfumet
4 eetlepels avruga (haringkaviaar)
1 citroen
versgemalen peper
bieslook
peper
grof zeezout

Bereidingswijze

Maak de artisjokken schoon en snijdt de bodems mooi rond uit. Snijd een citroen doormidden en gebruik een helft om de bodems mee in te wrijven. Kook de artisjokbodems 30 minuten in kokend water. Voeg eveneens een scheutje olijfolie en de gebruikte citroenhelft toe.
Schrik de bodems onder koud stromend water en verwijder eventuele resterende pluisjes met een lepeltje.
Kook het water samen met de azijn. Pocheer elk kwarteleitje voorzichtig gedurende drie minuten. Laat uitlekken. Pocheer de victoriabaars in de visfumet tot hij halfgaar is.
Leg op elke bodem een victoriabaarsfilet en kruid af met peper, een paar kristallen zeezout. Leg er het kwarteleitje op met langs beide kanten een half lepeltje avruga. Werk af met een takje bieslook.

Reacties


Flora
#1 by Flora on 7 juni 2010 - 14:33

En ondertussen, tijdens het voorbereiden, de blaadjes van de artisjok klaarmaken en afeten!

fauna
#2 by fauna on 7 juni 2010 - 14:34

Inderdaad. :)