10
aug

Maïssoep met rode linzen en coppa

Gepost door fauna

Een heerlijk simpel maïssoepje. Lekker zacht, met een zoete toets.


Benodigdheden voor 4 personen

1 maïskolf (bio)
wit van 1 prei
1 dl room
50 g rode linzen
2 el olijfolie
1 teentje look
1 l groentebouillon
2 tl witte wijnazijn
2 plakjes coppa
4 tl zure room
peper en zout
bieslook

Bereidingswijze

Snijd het wit van prei in grove stukken en bak aan in wat olijfolie in een kookpot. Haal de maïs van de kolf en voeg toe. Laat een drietal minuutjes stoven. Overgiet de groenten met de bouillon en laat 25 minuten doorkoken. Spoel de linzen onder de kraan en breng ze apart aan de kook in wat water gedurende 25 minuten. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en houd apart. Leg het teentje knoflook in de oven en konfijt het gedurende 15 minuten op 150°C. Haal de pulp eruit en voeg deze bij de basis van de soep. Voeg de room en witte wijnazijn toe, kruid met peper en zout en mix het geheel. Roer nadien de linzen door de soep.

Snijd de plakjes coppa in fijne reepjes en bak ze aan in wat olijfolie.

Giet de soep in borden of kommetjes, en werk af met de coppa, fijngesnipperde bieslook en een toefje zure room.

Reacties


Plaats als eerste een reactie